Specialisaties – sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na een ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De fysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel van deze gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Voor de sport-specifieke opbouw wordt er onder andere gebruikt gemaakt van het sport-revalidatie model ‘de Rehaboom’ en de ‘Physical Rehabilitation Training’ methode. De methodes richten zich er op om de sporter stapsgewijs weer volledig fit te krijgen om zijn sport weer te kunnen uitoefenen. Hierbij zijn op onze beide praktijklocaties zeer goede mogelijkheden om binnen en buiten sport specifiek te gaan trainen.

De bij ons werkzame therapeuten volgden speciale opleiding tot sportfysiotherapeut bij het NVFS (Nederlandse Federatie van Fysiotherapeuten in de sportgeneeskunde) en IAS (International Academy for Sportscience).

Voor overleg en doorverwijzing hebben wij samenwerking met de afdeling sportgeneeskunde van het Alrijne ziekenhuis.

Fysiosport

Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan uw gezondheid

Fysiosport is sporten onder begeleiding van onze fysiotherapeuten op basis van een maandelijks abonnement. Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte en er is minder kans op overgewicht.