Specialisaties – manuele therapie

Manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis verworven over de bewegingsmogelijkheden van in het bijzonder de wervelkolom. Door deze gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut goed in staat om de oorzaak van klachten aan het bewegingsapparaat te beoordelen. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van de houding. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die op de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: toename van de bewegingsvrijheid en afname van de pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit begeleiding, het geven van adviezen en inzicht bieden in gezond bewegen.

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

De bij ons werkzame manueel therapeuten werken volgens de meest recente inzichten op het gebied van manuele therapie. Zij zijn aangesloten bij de NVMT (Nederlandse vereniging voor Manuele Therapie) en staan geregistreerd in het Centraal Kwaliteits Register.

Fysiosport

Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan uw gezondheid

Fysiosport is sporten onder begeleiding van onze fysiotherapeuten op basis van een maandelijks abonnement. Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte en er is minder kans op overgewicht.