behandelingen – fasciatherapie

Fasciatherapie

Fascia is het weefsel dat alles in ons lichaam met elkaar verbindt.  Het bestaat uit bindweefsel en zit als een laagje, vlies om alle spieren, botten, zenuwen, bloedvaten en organen. Deze vliezen zijn onderling ook met  elkaar verbonden. Dit zijn vaak beweegbare verbindingen. Tussen de verschillende lagen zijn glijbewegingen mogelijk. Op bepaalde plaatsen zijn deze lagen verdikt en vormen zo onder meer het kapsel van gewrichten of gewrichtsbanden. Al deze vliezen, laagjes vormen samen een netwerk.  Dit noemen we een fasciaal netwerk.

Fascia is weefsel wat kan glijden maar het kan zich ook een beetje  samentrekken. Er zitten zenuwen en veel zenuwuiteinden in. Deze zenuwen registreren  bewegingen, houdingen maar ook pijn.  Als het fascie weefsel in een slechte conditie is, kan dat pijn veroorzaken. Door verklevingen in de fascia kan de beweeglijkheid van de spieren en van de gewrichten beperkt zijn.
Ongunstige (werk)houdingen maar ook ongelukken, blessures,  stress, overbelasting en  te weinig beweging kunnen leiden tot verstoringen in dit  netwerk van fascie weefsel.
De klacht / pijn die  dan gevoeld wordt, kan op een andere plaats zijn,  dan  de plaats waar de eigenlijke oorzaak ligt. Daarom  wordt bij aanvang van de behandeling het hele fasciale systeem, onderzocht om zo de oorzaak van de klacht te vinden.

Bij Vitaal zijn er fysiotherapeuten gespecialiseerd in fascia behandelingen met manuele technieken en fascia tools.

Fysiosport

Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan uw gezondheid

Fysiosport is sporten onder begeleiding van onze fysiotherapeuten op basis van een maandelijks abonnement. Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte en er is minder kans op overgewicht.