Praktijk – team

Team – Annemieke Kortenoever

Annemieke Kortenoever
Annemieke Kortenoever
Fysiotherapeut, Oedeemtherapeut, Bekkenspecialist, Fascia therapie

Kennis kan je delen en geeft herstel en kracht

Sinds januari 2018 ben ik werkzaam bij Vitaal /Cleijn Duinplein als fysio- en oedeem therapeute met tevens specialisaties en ervaring op bekken/bekkenbodemgebied en Zwangerfit.

Daarvoor heb ik vele jaren ervaring op gedaan in diverse praktijken en gezondheidscentra in de randstad en ook in Katwijk (15 jaar) .

In deze jaren heb ik veel gewerkt met bekken (bodem)patiënten en jaren Zwangerfit gegeven.

Ik ben verbonden aan het knie – heupnetwerk van het Alrijne en heb ik veel ervaring in revalidatie nieuwe heupen en knieën.  Tevens ben ik als oedeemherapeute lid van de NVFL en als bandagiste opgeleid bij Fysiotek.

Mijn nieuwste vaardigheden heb ik opgedaan met fascietechniek cursussen en cuppen , hierbij zie ik veel resultaat bij fibrose vorming zowel bij nabehandeling van patiënten, die geopereerd en of bestraald zijn , maar ook bij revalidatie van trauma’s of door stress en spanningen vast zitten.

Ik vind het heel leuk om met patiënten samen te werken naar een oplossing voor de klachten en door goed te informeren en te laten zien wat invloed heeft samen te werken naar een nieuwe gezondere balans. Kennis overbrengen van eigen lichaam en herstel van klachten is voor mij een belangrijke drijfveer en inspiratie bron voor mijn werk als fysio en Oedeemtherapeute.

Ik werk dan ook graag met documentatie en vind het leuk om oplossingen te zoeken voor problemen. Dat vind ik een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Mijn aandachtsgebieden zijn:

  • oedeemtherapie
  • oncologische training
  • bandagiste en lymfetaping
  • bekken( bodemklachten ) en rugklachten
  • zwangerschapsgerelateerde klachten ( zwangerfitdocente)
  • hyperventilatie en dysfunctioneel ademen
  • fascia therapie en cuppen

Fysiosport

Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan uw gezondheid

Fysiosport is sporten onder begeleiding van onze fysiotherapeuten op basis van een maandelijks abonnement. Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte en er is minder kans op overgewicht.