Specialisaties – bekkenklachten

Fysiotherapie

Bij ons kunt u terecht voor uw problemen en klachten rondom het werken van de bekkenbodem ook tijdens- en na zwangerschap. De bekkenbodem is een spierlaag onder in het bekken die de buikorganen draagt, zorgt voor het openen-en sluiten van de bekkenuitgang en bijdraagt aan de stabiliteit van het bekken. De bekkenbodem spieren werken nauw samen met de rug- en de buikspieren en hebben een belangrijke functie in het dagelijks bewegen en bij het voorkomen van rug- en bekkenpijn.

Een verstoorde functie van de bekkenbodem kan ook andere klachten geven zoals ongewild urine- of ontlasting verlies. Pijn in de onderbuik of seksuele problemen kunnen ook samenhangen met niet goed functionerende bekkenbodemspieren. Hoofdpijnklachten en algemeen verminderde vitaliteit spelen vaak ook een rol bij niet goed functionerende bekkenbodemspieren.

In onze praktijk krijgt u adviezen en oefeningen om uw klachten rondom de bekkenbodem te verminderen. Wij doen geen inwendige onderzoeken.

Specialisaties overzicht
Maak een afspraak

Fysiosport

Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan uw gezondheid

Fysiosport is sporten onder begeleiding van onze fysiotherapeuten op basis van een maandelijks abonnement. Regelmatige lichaamsbeweging draagt bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte en er is minder kans op overgewicht.

LEES MEER