Heup- en liesklachten

Voelt u dat u problemen heeft bij het bewegen van uw heup of een pijn in uw lies? Samen met uw bekken heeft uw heupgewricht een belangrijke rol in uw dagelijkse bewegingen. Heupklachten zorgen er als snel voor dat u niet meer vrijuit kunt bewegen, ook hebben ze invloed op klachten in uw onderrug of knieën.

Wij onderzoeken eerst hoe uw klachten ontstaan zijn. Omdat klachten in uw heup en lies veroorzaakt kunnen worden door een aangeboren afwijking in uw skelet, slijtage of een lange of te intensieve overbelasting.

Slijtage in heupgewricht

Slijtage in uw heupgewricht, dan is er beschadiging tussen uw gladde en beschermende kraakbeen van uw bovenbeen en de kom van uw bekken. Dit kunt u merken doordat uw heup niet soepel beweegt en soms pijn doet. Wij onderzoeken eerst hoe de slijtage is ontstaan en op basis hiervan richten wij onze behandeling op. Denk aan het verbeteren van de bewegelijkheid, verminderen van de pijn en het herstellen van de symmetrie in de belasting van uw heup.

Heupoperatie gehad

Als u een heupoperatie heeft gehad dan mekt u direct verlichting van uw klacht. Wij zullen u helpen met een aansluitende revalidatie, zodat u zelfstandig bent in uw dagelijkse leven.

Pijn rondom uw heup

Voelt u pijn in het gebied rond uw heup? Ben u uitgegleden of heeft u langdurig dezelfde beweging vanuit uw been gemaakt? Dan is er een grote kans dat u uw heupgewricht overbelast is.

Behandeling blessure heup en lies

Blessures aan heup en lies komen regelmatig voor bij actieve mensen. Als u bij ons komt voor behandeling zorgen we ervoor dat u in beweging kan blijven, maar vooral dat uw klachten niet terug komen. Deze blessures zijn namelijk regelmatig terugkerend. Wij combineren een behandeling van houding en beweging van uw gewrichten met een training van de stabiliteit van uw spieren en pezen. Ook adviseren wij u over houding bij het sporten en uw trainingsthema.